Presidenten av verdens yngste land kommer til Norge

Presidenten av verdens yngste land kommer til Norge

President Vít Jedlička fra Liberland avlegger Norge sitt første offisielle statsbesøk under Liberalistenes Fritt valg-uke på Eldorado.

Oslo, 28. mai 2015: Denne uken er det Liberalistenes tur til å prege Eldorado Bokhandel i Oslo, under Fritt valg-kampanjen i anledning kommune- og fylkestingvalget i høst. Førstkommende lørdag blir det holdt foredrag om verdens foreløpig yngste land, Liberland, og foredragsholder er ingen ringere enn selve presidenten av landet, Vít Jedlička.

Vít Jedlička kommer opprinnelig fra Tsjekkia, og er medlem av det tsjekkiske liberalistiske partiet Svobodní (De frie borgernes parti). Den 13. april i år erklærte han Liberland som grunnlagt, noe som vakte stor internasjonal interesse. Liberland er et 7 kmstort landområde mellom Serbia og Kroatia, men ingen av landene krever eierskap til området, på grunn av en pågående grensekonflikt.

Lørdag 30. mai kl. 14.00–15.30 vil president Jedlička snakke om historien bak Liberland og hvilke fremtidsutsikter det har på Eldorado Bokhandel. I etterkant vil det være mulig til å gjennomføre korte intervjuer med presidenten. Senere på dagen kommer presidenten til å spise middag med borgere av Liberland, ca. 40 personer. Her har journalister muligheten til å intervjue nordmenn som har fått innvilget statsborgerskap.

For mer informasjon, kontakt leder av Liberalistene Oslo, Roald Ribe, på +47 91 14 04 59 eller roald@liberalistene.org.