Nyhetsbrev mars 2021

Kjære liberalister! 

Mens pandemien, og kanskje i minst like stor grad tiltakene mot den, herjer, nærmer det seg Valgkamputvalgets presentasjon av strategien for den forestående valgkampen. Fylkeslederne avholder digitalt Landsstyremøte nå i helgen, der utvalget letter på sløret. Hva de er kommet frem til vil bli kommunisert av både sentralstyret og fylkeslederne i ukene som kommer. Dette betyr også at arbeidet med å utforme brosjyremateriell er i sluttfasen og det er ikke lenge til vi kan holde ferskpressede, lillafargede (jeg tror ikke det er en hemmelighet) papirstykker i hånda og etter hvert gå i gang med å få spredd budskapet til det norske folk.

Fysiske møter med velgerne

Det synes mer og mer sannsynlig at valgkampen i stor grad vil foregå på digitale plattformer og i form av trykksaker som blir distribuert i postkasser. Hvor stor grad av fysiske møter med andre mennesker vi får anledning til å delta på er uklart, men vi skal være forberedt. Vi har blant annet meldt partiet på Arendalsuka og planlegger en god tilstedeværelse der. Arendalsuka, som i år går av stabelen 16. til 20. August, har historisk markert starten på selve innspurten i valgkampen. Frem til da skal vi likevel ha gjennomført en rekke aktiviteter og skodd oss godt til finalen. Jeg håper vi får anledning til å stille med stands i andre byer også, og med god tilgang på materiell vil vi være synlige som aldri før.

Postkasseaksjon

Parallelt med dette gjør vi aktiviteter som ikke krever fysisk kontakt. Den kanskje viktigste av disse er postkasseaksjon. Vi planlegger å gjennomføre en slik aksjon allerede nå i vår ved å bruke materiellet som snart er klart. Vi kommer til å legge til rette for at aktive fylker kan tilpasse budskapet lokalt, samtidig som alle skal ha mulighet til å ha fokus på nasjonale saker – dette er tross alt et stortingsvalg. Dette vil kreve store ressurser og jeg håper at alle som en, ja til og med du som leser dette, vil bidra! Mer detaljer kommer etter hvert.

Stortingslister

Fristen for å levere inn stortingslister er 31. Mars. Flere fylker, deriblant Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark har allerede levert lister. Flere andre planlegger å levere innen kort tid. Mange har avslørt hvordan listene vil se ut, og etter at Oslo avholdt sitt årsmøte i helgen ble det klart at Per Sandberg blir toppkandidat her. Det er grunn til å tro at han vil ha sitt hovedfokus på Oslo, selv om han også står på andre fylkers lister. Ellers vet jeg at Møre og Romsdal har planer om en ganske unik liste, som vi håper og tror vil gi oss oppmerksomhet i media. Faktisk har flere av listene våre rundt om i landet, gitt oppmerksomhet i både lokalaviser og nasjonale medier. Det liker vi!

Medlemsengasjement

I forbindelse med at et av våre mer generøse medlemmer i Viken sa seg villig til å donere 1000 kroner for hvert medlem som gikk for VIP medlemsskap, har så langt minst 80 medlemmer tegnet seg for denne typen medlemsskap, som koster 1000 kroner i året. Selv med et øvre tak for hvor mange medlemmer vi fikk dobbelt opp for på 50 medlemmer, så gir dette altså foreløpig 50.000 + 80.000 i rene inntekter til partiet. Også ordinære medlemmer har vært flinke å betale, og før siste runde med purringer er gått ut har vi en svært høy andel av de registrerte medlemmene som faktisk har betalt medlemskontingenten for 2021. Er du en av de som ikke har rukket å betale, kommer det en purring nå snart, eller du kan be fylkesleder om å få tilsendt faktura på ny. Husk også at medlemskontingenter går direkte til fylkeslaget, så dette gir direkte uttelling i hvordan ditt fylkeslag kan operere.

Gode muligheter

Med en velgermasse som tydelig vurderer å stemme annerledes enn sist gang (se for eksempel på Senterpartiets fremvekst), og et Fremskrittsparti som etter alt å dømme vil gå i en retning ekte liberalister ikke kan være bekjente av, ligger mye til rette for at Liberalistene kan gjøre et godt valg. Og med rutinerte Per Sandberg på laget samtidig som vi har sterke kandidater rundt om i hele landet er det bare en liten dose tilfeldigheter og flaks som skal til for at vi kan gjøre oss svært bemerket og kanskje sikre oss en plass i det aller helligste! Jeg er i hvert fall optimistisk og gleder meg til å kunne fortelle mer om hvordan vi ser for oss valgkampen og omsider komme gang med en etterlengtet operasjon som kan endre fremtiden vår!

Husk at det er ditt liv, og ditt valg! 

Med vennlig hilsen
Ronny Skjæveland
Leder, Liberalistene
ronny@liberalistene.org