Bidra

Første valg gjennomført

Valg 2015 er overstått og Liberalistene får beste oppslutning noensinne for et liberalistisk parti i Norge.

Oslo, 15. september 2015: Når 99,9 prosent av stemmene er talt opp, ser det ut til at Liberalistene får 458 av stemmene i Oslo ved kommunestyre- og fylkestingsvalget i 2015. Dette er litt under ønsket resultat på 500 stemmer, men er uansett det beste fylkesvise resultatet noensinne i Norge for et gjennomført og prinsipielt liberalistisk parti.

– Jeg er vanvittig stolt over hva Liberalistene har klart å få til på under ett år, med få midler og frivillig innsats, sier partileder Arnt Rune Flekstad. – Det har vært en ren glede å være partiets leder under den første valgkampen. Det har vært utrolig å se så mange stå på, og med glede bruke mye av sin tid og sine ressurser på å fremme et ønske om mer frihet for alle. Vår valgbod har holdt åpent hver dag under valgkampen, og har ofte vært den første til å åpne og den siste til å stenge.

Liberalistenes første offisielle målsetting har alltid vært stortingsvalget i 2017. Deltakelsen i Oslo i 2015 kom takket være iherdig innsats fra frivillige, og viser at det er større stemning enn tidligere for liberalistiske ideer blant nordmenn. Arnt Rune Flekstad ser positivt på utviklingen:

– Dette er bare starten, vi har bare såvidt begynt! Vi skal nå besøke 400 videregåendeskoler, vi skal ut på turné med kurshelger over hele landet, vi skal drille debatt og politisk filosofi, og vi skal føle oss like komfortable med å ta debatten som vi er sikre på at mer frihet – ikke mindre – er veien videre.

Ifølge Liberalistene lover nesten 500 stemmer i Oslo i år meget godt for valget i 2017. Valget i 2015 ble ansett som en generalprøve, og viser at Liberalistene har en innsatsvilje og medlemskvalitet på nivå med de store partiene. Tiden fremover vil gå til å bygge organisasjonen ytterligere, og forberede innsamlingen av underskrifter for å kunne stille riksdekkende om et par år.

Kontakt oss:

post@liberalistene.org

Partileder Arnt Rune Flekstad: arnt@liberalistene.org, tlf. +47 942 79 143