Brukervilkår og personvernserklæring

Liberalistenes personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Liberalistene samler inn og bruker personopplysninger.
Innholdet i dette dokumentet er identisk med det som til enhver tid er gjengitt som personvernerklæring i Liberalistenes internkontroll. Ved tvil er det internkontrollens versjon som er gjeldende. Partisekretær i Liberalistene er ansvarlig for at personvernerklæringen er ajourført også på nettsidene.

Liberalistene, ved Partisekretær, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).
Nettbasert behandling av personopplysninger på www.liberalistene.org
Nettredaktøren har det daglige ansvaret for Datatilsynets behandlinger av personopplysninger på liberalistene.org, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å melde seg inn i partiet. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.
Zubarus er Liberalistenes totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av medlemsregister. Liberalistene.org driftes av partiet selv.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med innmelding, lagres på servere som driftes av leverandøren. Det er kun Liberalistene og Zubarussom har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Liberalistene og Zubarus regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettstatistikk

Liberalistene samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på liberalistene.org. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.
Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.
Vi bruker analyseverktøyet analytics fra google på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Liberalistene til andre aktører.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Liberalistene bruker ikke informasjonskapsler til å generere statistikk, og vi kan dermed ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer informasjonskapsler på din maskin. Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og denne slettes etter 90 dager. Du kan lese mer om nettstatistikk over. Vår publiseringsløsning plasserer også informasjonskapsler på din maskin disse brukes i forbindelse med besøk, innsending av skjemaer, og slettes etter 90 dager.

Hvis du sender oss en melding ved å bruke elektronisk meldeskjema, legges det igjen en informasjonskapsel på datamaskinen din. Denne er nødvendig for at meldeskjemaet skal fungere, og slettes når du lukker nettleseren.

Følgende informasjonskapsler brukes på liberalistene.org:

  • Analyseverktøyet Piwik plasserer to informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _pk_id og _pk_ses). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og slettes etter 90 dager. Du kan lese mer om nettstatistikk over.
  • Vår publiseringsløsning (Episerver) plasserer også to informasjonskapsler på din maskin (.EPiForm_BID og .EPiForm_VisitorIdentifier) disse brukes i forbindelse med innsending av skjemaer, og slettes etter 90 dager.
  • Hvis du fyller ut skjemaet «Fant du det du lette etter?» plasseres det en informasjonskapsel på din maskin (EPiForm_). Denne kan ikke brukes til å spore meldingen tilbake til deg, og slettes etter 90 dager.
  • Hvis du sender oss en melding om behandling av personopplysninger ved å bruke elektronisk meldeskjema (melding.datatilsynet.no), legges det igjen en informasjonskapsel på datamaskinen din (dt_report). Denne er nødvendig for at meldeskjemaet skal fungere, og slettes når du lukker nettleseren.
  • Det brukes ingen informasjonskapsler på www.personvernbloggen.no.
    Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Vi benytter også informasjonskapsler fra andre 3. parts leverandører som bla.

Youtube
Facebook
Instagram
Twitter
mf.

Som bruker av vår webside godtar du også vår bruk av slike informasjonskapsler.

Søk

Liberalistene lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Nyhetsbrev

Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra oss når vi publiserer ny informasjon på liberalistene.org For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv. Du kan velge å oppgi om du representerer en virksomhet, er privatperson, en journalist eller annet. Dette gjøres for at vi kun skal sende relevant informasjon.